Batista Cadillac na OGAE Second Chance Contest

OGAE Second Chance Contest je tekmovanje OGAE International, na katerega vsak klub države, ki je tisto leto imela nacionalni izbor za Pesem Evrovizije, pošlje svojo zmagovalno skladbo, ki jo izbere med pesmimi, ki so bile na njihovem nacionalnem izboru, razen zmagovalne pesmi, ki potuje na »pravo« Pesem Evrovizije.

Tako smo člani Kluba OGAE Slovenija letos izbirali med finalisti EME 2022, razen skupine LPS, ki maja potuje v Torino.

Na klubskem glasovanju smo tako člani odločili, da letos na Norveško pošljemo skupino Batista Cadillac s pesmijo Mim pravil. Batista Cadillac so zmago osvojili s 138. točkami, drugouvrščena LUMA pa sta le za las zgrešila zmago, saj sta prejela 136 točk. Tretje mesto sta zasedla Gušti feat. Leyre s 121. točkami. Od četrtega do zadnjega mesta pa so si nato sledili: July Jones, Stela Sofia, Manouche, BQL, Leya Leanne, Anabel, Hauptman in David Amaro.

Lani na tekmovanju OGAE Second Change Contest Slovenija ni tekmovala, saj smo imeli interni izbor skladbe in EME ni bilo.

Nazadnje in edinkrat je Slovenija zmagala leta 2006, ko jo je zastopala Saša Lendero s pesmijo Mandoline. A tudi leta 2003 smo bili zelo blizu zmage, saj je Nuša Derenda s pesmijo Prvič in zadnjič zasedla nehvaležno drugo mesto, osvojila pa je enako število točk, kot zmagovalna pesem Not a Sinner Nor a Saint švedske skupine Alcazar. A ker je Švedska osvojila več dvanajstic, je zmaga šla v roke Alcazarju. Saša Lendero pa je Sloveniji leto dni pred svojo zmago (2005) na tem tekmovanju pripela še tretje mesto, in sicer s pesmijo Metulj.  

OGAE Second Chance Contest 2022 bo kot rečeno letos na Norveškem, tekmovanje oziroma glasovanje vseh klubov pa bo v virtualni obliki potekalo med junijem in avgustom, zmagovalca pa bodo organizatorji tekmovanja razglasili septembra.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec