Baby Lasagna osvojil HRVAŠKO

V Zagrebu smo pretekli teden spremljali tri glasbene evrovizijske večere, med katerimi je Hrvaška izbirala svojo pesem za 68. tekmovanje za Pesem Evrovizije. Nedeljski večer smo zaključili z zmagovalcem – Baby Lasagna bo tisti, ki bo maja predstavljal Hrvaško s pesmijo Rim Tim Tagi Dim.

Zmagovalca finala Dore je določila kombinacija glasov občinstva in žirije v razmerju 50/50. Žirija je bila sestavljena iz štirih posameznih panelov iz štirih območij Hrvaške - Osijeka, Rijeke, Splita in Zagreba - ter štirih posameznih panelov iz štirih držav po Evropi - Nemčije, Islandije, Italije in Ukrajine.

Domače žirije, iz Osijeka, Reke, Zagreba in Splita so svojih 12 točk namenili Baby Lasagni. Žiriji iz Ukrajine in Italije so svojih 12 točk dodelile Vinku, medtem ko je nemška žirija svojih 12 točk podelila eugenu. Baby Lasagna je svojih 12 točk prejel od islandske žirije.

Pesem Rim Tim Tagi Dim je zmagala s 321 točkami. To je bil izjemno velik razkorak pred pesmijo, ki je končala na drugem mestu – skladba Lying Eyes, ki jo je izvedel Vinko je tik pod vrhom končala z 82 točkami.

Projekt Baby Lasagna je bil ustvarjen zaradi pevčeve potrebe po ustvarjanju glasbe po lastnih željah namesto po navodilih glasbenih strokovnjakov. Za imenom Baby Lasagna stoji mladi glasbenik Marko Purišić iz Umaga, ki vas bo skušal nasmejati in zabavati, hkrati pa poskušal pritegniti vašo pozornost na socialne in duhovne izzive posameznika in družbe, vse to pa v imenu dobrega razpoloženja in brezskrbnosti.

Oglejte si njegov nastop v zmagovalnem, finalnem večeru tekmovanja Dora!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec