AZERBAJDŽAN stavi na Mata Hari

Azerbajdžan je za Pesem Evrovizije izbral pesem Mata Hari, ki jo bo v drugi polovici prvega polfinala 18. maja zapela Efendi.

Efendi je za eurovision.tv takole pojasnila pesem Mata Hari:

Zelo pomembno je govoriti o močnih ženskah, predvsem zato, da damo ženskam vedeti, da lahko tudi v današnjem svetu polnem predsodkov storijo kar želijo in da ženska moč ni primerljiva z ničemer. In če se kdaj znajdemo v negotovosti, dvomih in brez navdiha, lahko iz zgodbe močnih žensk v zgodovini črpamo energijo za spopad z vsemi težavami in dosegamo velike uspehe. V vsaki izmed nas se skriva kraljica in s to pesmijo želim opozoriti, da ji moramo pustiti priti na plano.

Besedilo pesmi pripoveduje zgodbo Mata Hari, nizozemske eksotične plesalke, ki je bila obtožena vohunstva med prvo svetovno vojno, kljub temu, da to nekateri zgodovinarji zanikajo.

Efendi se osredotoča na sporočilo opolnomočenja žensk, oz. kot pravi Team Azerbaijan:

Pesem govori o moči žensk, ki te prevzamejo s svojo uravnoteženostjo, te presenetijo s svojo neskončno močjo in te ganijo s svojo skrivnostnostjo. Ženske so v družbi označene kot krhke, mehkodušne, ustrežljive in šibkejše, a je za nekatere izmed njih življenje pripravilo preizkušnje, ki jih ne bi zmogel marsikateri moški.

Pesem Mata Hari so napisali in producirali Amy van der Wel, Luuk van Beers, Tony Cornelissen in Josh Earl.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec