ARMENIJE NE BO!

Armenska javna televizija AMPTV je sporočila, da na letošnji Pesmi Evrovizije 2021 v Rotterdamu ne bo sodelovala in svoj nastop odpovedujejo.  

Sporočili so, da jim dogodki, ki so se zgodili po potrditvi nastopa na Pesmi Evrovizije, onemogočajo, da bi pravočasno izbrali predstavnika in pesem, in sicer še pred iztekom roka, ki ga je postavila EBU:

Po poglobljeni in podrobni preučitvi situacije, se je AMPTV odločila, da na Pesmi Evrovizije 2021 ne bo nastopila. Upoštevajoč zadnje dogodke in zelo kratek čas, ki je preostal za produkcijo ter zaradi drugih objektivnih razlogov, je organizacija armenskega nastopa na evrovizijskem odru nemogoča.  

Na Pesmi Evrovizije tako ostaja 40 držav.  

Zaradi odpovedi Armenije se je zdaj razmere držav v prvem in drugem polfinalu izenačilo. Armenija bi namreč morala nastopiti v drugem polfinalu. Tako je zdaj v vsakem polfinalu 17 držav, 10 iz vsakega polfinala pa se jih bo uvrstilo v veliki finale, kjer jih že čaka t.i. “velikih 5” in gostiteljica Nizozemska.

Martin Österdahl, izvršni nadzornik Pesmi Evrovizije je dejal:

EBU in njene članice obžalujejo odločitev AMPTV, da odpovejo svoj nastop na letošnji Pesmi Evrovizije. Armenija je v preteklosti nanizala kar nekaj odličnih uvrstitev na Pesmi Evrovizije, na evrovizijski oder pa vedno prinašajo presenečenja in dobre nastope. Razumemo njihove razloge za odstop, a bomo njihovo delegacijo v Rotterdamu zagotovo pogrešali. Seveda pa resnično upamo, da bomo Armenijo lahko pozdravili na Pesmi Evrovizije zopet prihodnje leto.

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec