AMEN

Pa smo jo končno slišali! Ana Soklič je predstavila svojo pesem Amen, ki jo bo zapela v prvi polovici prvega polfinala Pesmi Evrovizije 18. maja v Rotterdamu.

Pesem Amen so napisali Ana Soklič, Žiga Pirnat in Bojan Simončič, pri pisanju besedila je poleg Ane Soklič in Žige Pirnata (ta je zaslužen tudi za aranžma) sodeloval Charlie Mason, ameriški avtor več uspešnic, ki je sodeloval s številnimi svetovnimi glasbenimi zvezdniki, med njimi tudi z Miley Cyrus. Mason pa je tudi avtor zmagovalne skladbe Rise Like A Phoenix, s katero je Conchita Wurst za Avstrijo zmagala leta 2014 v Kobenhavnu.

"Vsakič, ko slišim Anino interpretacijo skladbe, sem navdušen. Napolni me s pozitivno energijo in upam, da bo všeč tudi poslušalcem. Da bo tudi njih navdihnila in jim dala nov zagon. Na Evroviziji želim Ani veliko sreče, čeprav mislim, da je ne bo potrebovala, ker bo zagotovo svoje delo odlično opravila," je o pesmi dejal njen zvezdniški soavtor Charlie Mason.

Kaj pravi Ana?

"Na neki način se letošnja skladba precej razlikuje od Vode, je pa tudi res, da ima kar nekaj skupnih imenovalcev. Zelo težko je obrazložiti z besedami. Najraje vidim, da si bodo poslušalci in gledalci sami ustvarili mnenje in svoje predstave,"je v pogovoru za RTV Slovenija povedala Ana Soklič.

Ni balada, je pa gospel!

Skladba ima mogočen in močen duh gospela, ki ga vdahnejo backvokali zbora, ki Ano spremlja v pesmi Amen.

Producent Žiga Pirnat je zbor namreč oblikoval okoli Doriana Holleyja, spremljevalnega pevca Michaela Jacksona, s katerim je Holley nastopal na prav vseh turnejah. V skladbi ob Ani Soklič tako prepevajo tudi eni najbolj iskanih pevcev v Hollywoodu ta hip, ki jih med drugim lahko slišimo na posnetkih in nastopih Stevieja Wonderja, Alicie Keys, Christine Aguilere in Johna Legenda.

Spremljevalni zbor vokalistov je bil posnet v legendarnem Studiu 1 kompleksa EastWest Studios v Hollywoodu, v katerem je Frank Sinatra posnel uspešnice, kot sta My Way ter Strangers in the night, Madonna pa svojo prelomno Like a Prayer. V zadnjem času v njem med drugim ustvarjajo Justin Timberlake, Coldplay, Harry Styles in Meghan Trainor.

Tony Maserati je še eno zveneče ime, ki je pri pesmi Amen sodeloval kot tonski mojster in je zvočno oblikoval posneto gradivo. Maserati je spoštovano ime v svetovni glasbeni industriji, z njimi pa so ali pa še sodelujejo Lady Gaga, Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Whitney Houston, David Bowie in številni drugi.

Skladba je nastala tudi v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec