12 pesmi za 41. MMS

Na letošnji razpis za 41. festival Melodij morja in Sonca, ki bo 9. julija v Avditoriju Portorož, je, po mnenju strokovne žirije, prispela presenetljivo pestra paleta prijavljenih skladb. Med 74. prispelimi skladbami pa je strokovna žirija izbrala 12 skladb, ki se bodo v živo predstavile v Avditoriju.

Člani strokovne izborne komisije so bili: Rok Smolej (predstavnik RTV SLO), Eva Cimbola (Radio 2), David  Morgan (Občina Piran, glasbenik), Emanuela Montanič Sekulović (glasbenica), Alesh Maatko (zainteresirana javnost), Rebeka Dremelj (glasbenica, udeleženka festivala) in predsednik Andrea F (član organizacijskega odbora, glasbeni urednik in producent).  

Kot je v imenu celotne strokovne komisije za izbor izpostavil Andrea F, sta letos izredno pozitivna dva trenda: rast sodelovanja priznanih in priljubljenih imen slovenske glasbene scene (tako v neposredni vlogi izvajalcev in/ali avtorjev, kakor tudi v vlogi besedilo piscev, aranžerjev ali avtorjev glasbe za druge, mlajše in manj uveljavljene izvajalce) ter vse boljša tehnična dovršenost prijavljenih posnetkov skladb, kar očitno kaže na profesionalen in spoštljiv odnos do lastnega dela in ne nazadnje tudi do festivala samega.

Na 41. festivalu Melodij morja in sonca, 9. julija, se bodo predstavili:

  1. Anika Horvat in Tinkara Kovač – Do roba in še čez
  2. Bosaznova – Želje
  3. Hvala Brothers in Manu - Čas je zdaj
  4. Isaac Palma in Semikanta' – Zdaj je čas
  5. Mia Guček – Adrenalin
  6. Moya – Luna
  7. Nina Lampret – Modrina
  8. Ninnay – Nočem tja
  9. Nuša Derenda – Valček
  10. Radar – Moje meje
  11. San Di Ego – Človek mora imeti sanje
  12. Tosca Beat – Colori della natura

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec