RAIVEN za Slovenijo!

RAIVEN bo na 68. Pesmi Evrovizije v Malmöju zastopala slovenske barve in se v polfinalu borila za deset mest, ki vodijo v veliki finale 11. maja prihodnje leto.

To je danes razkrila RTV na novinarski konferenci v SLG Opera in balet Ljubljana točno opoldne.

Raiven je ob razkritju novice povedala:

Zelo sem hvaležna, počaščena. In malo me je strah.

V kratkem videu za eurovision.tv pa je dodala, da je izredno vesela, da bo lahko z nami delila zgodbo Veronike. Je to torej naslov njene evrovizijske pesmi - Veronika? Na to je namignila tudi z videom ob predstavitvi na srečanju z novinarji. RTV Slovenija je sicer že pred predstavitvijo razkrila, da bo pesem zapeta v slovenščini.

"Izbirali smo na način, da ni pomembno samo to, da si nekdo zelo želi iti tja, ampak da ima nekdo mogoče že zgodbo, s katero bo odpotoval tja. Kot vemo, se Evrovizija tudi gleda in se zelo intenzivno odvija na socialnih omrežjih,"

je za TV Slovenija povedala Maša Kljun, vodja slovenske delegacije tekmovanja za Pesem Evrovizije.

Oktobra so objavili javni poziv za prijavo skladb, sočasno pa napovedali, da bosta prispele pesmi ocenili dve strokovni komisiji, od katerih bo ena mednarodna. Med več kot sto prijavljenimi skladbami, je žirija izbrala pet skladb, nato pa je mednarodna žirija odločala, katera je najboljša.

"Potem ko so se vse točke seštele, en izvajalec/izvajalka, ki nas bo predstavljal/-a na Švedskem, je zbral/-a več kot polovico možnih točk in bilo je jasno, da ni nekega tekmovanja, ampak da imamo enega izvajalca/-ko za Pesem Evrovizije,"

je Vanja Vardjan, odgovorni urednik razvedrilnega programa Televizije Slovenija, pojasnil, kako je potekal letošnji izbor.

Pesem s katero bo Raiven zastopala Slovenijo bo predstavila v posebni oddaji Misija Malmö, in sicer v drugi polovici januarja 2024.

Že zdaj nestrpno pričakujemo pesem, s katero se podajamo v boj za finale na 68. Pesmi Evrovizije.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec