Prve vaje drugega polfinala

Včerajšnji in današnji dan sta v Areni Malmö postregla s prvimi vajami vseh predstavnikov drugega polfinala letošnje Pesmi Evrovizije. In lahko smo videli nekaj zelo zanimivih nastopov.

Pa gremo lepo po vrsti s komentarji.

Drugi polfinalni večer bo otvorila predstavnica Malte, ki je za evrovizijski oder pripravila še izboljšano verzijo nastopa iz nacionalnega izbora. Sarah Bonnici nam skupaj s plesalci uprizori že skorajda akrobatski plesni nastop. To je zagotovo koreografija, za katero bo potrebovala polna pljuča kondicije, da bo tudi vokalno točko izvedla profesionalno.

Nadaljujemo z Albanijo in predstavnico Beso, ki v svojem nastopu kombinira grafiko odra ter dve plesalki oblečeni v srebrnosiva kostuma. Besa je oblečena v modro črno rahlo futuristično opravo. Vokalno solidno, za kaj več pa bomo morali počakati drugo vajo.

Grčija z Marino Satti letos na oder prinaša grško besedo in veliko tradicionalnih elementov. Pesem, ki je nekaterim izjemno všeč, spet drugi jo najraje preskočijo, bo zagotovo imela tak vpliv tudi na gledalce. Skupaj s plesalci bo uprizorila grško zabavo, a če smo v videospotu za pesem videli praktično turistično razglednico Grčije, nekako pogrešamo nekaj tega na evrovizijskem odru, saj so grafike po videnem kratkem posnetku bolj kot ne monotone.

Četrti bo na oder drugega polfinalnega večera stopil predstavnik Švice, ki trenutno tudi vodi na stavnicah z največ možnostmi za zmago. Nemo je predstavil prav posebno prvo vajo. Sodeč po posnetkih deluje njegov nastop povsem intimno, kjer direktno koketira s kamero, na odru pa ima s sabo srebrn podij v obliki vrtavke, ki se lahko nagiba v vse smeri. Vokalno je močan, tako kot smo temu bili priča na predevrovizijskih koncertih.

Češka je na Pedestal postavila svojo pevko Aiko. Na posnetkih lahko vidimo, da so za njen nastop kocke spuščene povsem nizko, da bo na kameri vizualno postavljen manjši prostor. Vokalno suvereno, na odru pa jo spremljajo tudi plesalke.

Avstrija nadaljuje s stopnjevanjem ritma, na oder namreč prihaja dance komad We Will Rave, ki ga z vso energičnostjo zapoje Kaleen. Bleščeča oprava, rave ritmi, plesni gibi Kaleen prinesejo na evrovizijsi oder vročico. Suveren nastop!

Saba, predstavnica Danske pa stavi na pesem, oziroma svojo pesem Sand. Tega tudi dobesedno prinese na evrovizijski oder, ki ji med pestmi polzi pesek. Skupaj z grafično podobo je ohranila prvine nastopa z nacionalnega izbora, je pa po videnem vse še malo nadgradila.

Za Dansko pa med nas prihaja najbolj etno skladba letošnje Pesmi Evrovizije. Armenija namreč pošilja duo Ladaniva, ki s pesmijo Jost pričarajo pravo armensko vzdušje. Tudi njena obleka je v etno stilu, pridružijo pa se ji na odru tudi glasbeniki, in sicer na svetlečem podiju.

Današnji dan pa je postregel s preostalimi osmimi polfinalisti drugega polfinala. Jutro je pričel Dons, predstavnik Latvije, ki je s pesmijo Hollow in svojim močnim in mogočnim vokalom zagotovo vse v dvorani dodobra zbudil. Elegantne nastop z velikim krogom na sredini odra. Latvijci bodo na nastop zagotovo ponosni.

Jutranjo budnico so nadaljevali predstavniki San Marina. Skupina Megara na evrovizijski oder namreč prinaša punk, ogromno pirotehnike ter rožnate (pink) barve v potokih. Ekstravagantne glam punk oprave in »čupanje« z lasmi. Hja, nekatere bo nastop zagotovo navdušil.

Nutsa Buzaladze je letošnja predstavnica Gruzije, ki je svojo pesem Firefighter danes tudi prvič zapela na evrovizijskem odru. Ognjena predstava, po posnetku sodeč brez dejanskega ognja. Vokalno na mestu, na odru jo spremljajo tudi plesalci, sama pa je v ognjeno rdečeoranžni opravi.

Belgijski predstavnik je naslednji. Mustii nastopa v prosojni majčki ter beli opravi, na odru pa je ohranil najbolj izstopajoč element iz videospota za svojo pesem Before The Party Is Over – stojala z mikrofoni. Je pa nastop energičen in samozavesten.

Estonija je letos poslala pesem z morebiti najdaljšim naslovom na Pesmi Evrovizije - (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi. 5miinust & Puuluup bodo na odru uprizorili šov program, prav tako je evrovizijski oder odet v raznorazne barve. Nastop, ki bo nekaterim takoj prirastel k srcu, drugi pa bomo morebiti ta čas izkoristili za odhod po prigrizke.

Eden Golan je ena izmed tistih, o kateri se je pred Pesmijo Evrovizije na veliko govorilo – no predvsem o njeni pesmi, s katero bo zastopala Izrael, in je doživela kar nekaj sprememb, da je bila primerna za nastop. Hurricane pospremijo tudi plesalci in večji pokončen krožni okvir z lučmi in drugimi efekti.

Predzadnja bo v drugem polfinalu Norveška s skupino Gåte in pesmijo Ulveham. Šov luči, mračnosti in etno duše zavite v moderne ritme. Nekateri kujejo njihovo pesem v zvezde, spet drugi le zazehajo ob njej. Gotovo pa je, da je nastop drugačen, pritegne in z veliko energije.

Končamo pa, hja, na nizozemski način. Joost Klein prinaša na evrovizijski oder nekakšno odo Evropi, skozi svoje edinstvene oči in izgled. Moder suknjič s špičastimi rameni, blond lasje in neverjetna obrazna mimika ti hočeš nočeš pritegne pozornosti in te tudi rahlo nasmeji. Prav takšen je tudi nastop, igriv in … hja, presodite sami.

Danes je tako zaključilo svoje prve vaje vseh 31 polfinalistov, jutri pa svojo drugo vajo že nestrpno pričakujejo polfinalisti prvega večera.

Prva vaja pa finaliste čaka v četrtek.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec