Booom! v San Marinu!

V torek se je v žepni državici na Apeninskem polotoku zgodil drugi polfinalni večer njihovega evrovizijskega nacionalnega izbora Una Voce per San Marino – v najmanjši državici na Pesmi Evrovizije tudi letos izbirajo svojega predstavnika preko omenjenega nacionalnega izbora. Tam svojo srečo poskušajo tudi tuji glasbeniki in tam so včeraj navdušili fantje iz slovenske zasedbe Booom!, ki so pometli s konkurenco, suvereno osvojili drugi predizbor in se odpravili na pot proti sobotnemu finalnemu večeru, z njihovo skladbo Dance Like This.

Za Luko, Matevžem in Patrikom je gotovo noč, ki si jo bodo še dolgo zapomnili. V San Marinu so fantje pometli s konkurenco, ter si priborili vstopnico za finalni večer izbora Una Voce per San Marino. Za zasedbo Booom! v San Marinu pravijo, da se »brezhibno prebijajo skozi različne glasbene žanre in da spretno združujejo pop-rock z elementi elektro popa«. Kljub temu da je to njihov prvi nastop na sanmarinskem tekmovanju, je zasedba Booom! pustila neizbrisen pečat in si zagotovila mesto v sobotnem finalu. Njihov nastop si lahko ogledate na tej povezavi, od 25:20 minute dalje.

Finalna prireditev, ki bo potekala že to soboto, 24. februarja 2024, v Teatru Nuovo v Dogani, obeta spektakel, ki si ga je vredno ogledati. Fabrizio Biggio in Melissa Greta Marchetto bosta stala na odru kot voditelja, ki bosta občinstvo vodila skozi nepozabni večer glasbe in zabave. Srečanje bo ponudilo napeto tekmovanje med 9 uveljavljenimi umetniki in 8 vzpenjajočimi se talenti (med katere spadajo tudi naši fantje iz zasedbe Booom!), ki se bodo borili za lovoriko predstavnika San Marina na Pesmi Evrovizije 2024, v Malmöju.  

Med zvezdniško postavo finalistov lahko občinstvo pričakuje znana imena, kot so Loredana Berte (Sanremo 2024), italijanski duo Jalisse (Pesem Evrovizije 1997), Corona (izvajalka mega hita "Rhythm of the Night"), Ice MC in številni drugi priznani glasbeniki. Ali bo našim fantom uspel veliki preboj na evrovizijski oder bomo ugotovili že to soboto, prenos pa boste lahko spremljali tukaj.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec